ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Възможности за туризъм във Велинград

» Населено място: Велинград
» Община: Велинград
» Регион: Велинград
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

Както знаете Велинград е известен със своите минерални извори и не случайно повечето от вас са го нарекли Спа столица на Балканите. Градът е подходящ за почивка през цялата година заради местоположението си и климата в града. Много малко от вас знаят, че той е един от градовете в България с най-малка облачност през годината. Зимата е продължителна, но за сметка на това е мека, докато обратното лятото е краткотрайно и прохладно. Почти няма валежи от дъжд през пролетта и лятото, но пък зимата снеговалежът е обилен и се задържа за почти 6 месеца.

Историята на града е от 1948 година когато трите села Каменица, Лъджене и Чепино се обединяват. В по далечен план района около града е бил населяван още от траките, като следи от това можете да намерите в могилите и некрополите, както и в останките от старите крепости. Следва период на римско владение което е последвано от идването и населяването на района от славяните.

Минералните извори в града и околностите са около 80 на брой като това прави Велинград най-голямото находище на геотермална енергия в страната. В града се намира уникалния извор с минерална вода и дебит 7650 л/с. Минералните извори на града се намират в трите квартала, като са известни с това, че са горещи и бистри, кристално чиста вода и имат здравословен ефект върху хората.

Точно тези свойства на водата са направили града курорт известен със своите лечебни минерални води. Можете да намерите оферти за хотели във Велинград и да планирате своята ваканция. В съчетание с природата заобикаляща града по-известни места за туризъм в околността са Чепинската река, Грънчарица, язовир Батак, Цигов чарк и т.н.

Насладете се на Спа почивка която предлагат хотелите в града, възможността да посетите градския плаж с минерална вода, да съчетаете почивката със здравето. Минералната вода в града има лечебни свойства като освен за къпане се прилага и за пиене, водата е чиста, без неприятната миризма с която свързвате изворите, помага при лечение на стомашно чревни заболявания, проблеми с бъбреците и друг.

Лечебните свойства на топлите извори се прилагат в повечето Спа центрове в града с програми за справяне с болести като артроза, остеопороза, антицелулитни програми, помагат за справяне с наднорменото тегло.

Планирайте почивката си като можете да направите избор от над 40 почивни станции в града, над 30 хотела и множество малки семейни хотелчета и къщи за гости.

Интересни места за посещение в града са езерото Клептуза, църквата Света Троица, историческия музей, пещера Лепеница. По-известните плажове в града са Костандово и Кафериново. Не пропускайте да разгледате базиликата в Ракитово, местността Юндола и крепостта Цепина.Офертата е прочетена: 8535 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Хотел Комплекс "Воеводски"
Тайната на Котел
Къща за гости " Мая "
Хотел " Кълвачеви "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Къща " Равеста "
Къща за гости "Дом Петкови"
Асенова крепост
Дом " Петкови "