ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Езерото Байкал и неговите загадки

» Населено място: София
» Община: София
» Регион: София
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

В източната част на източен Сибир, се намира най-големият резервоар за прясна вода в света със своите 23 хиляди куб.км. като това прави 20% от световните запаси и се нарича езерото Байкал. Съществува вече около 30 милиона години и за толкова време е събрал изключително много легенди и митове. Lake Baikalили по-точно неговият най-голям остров Олхон с площ от 730кв.км представлява открита древна каменна стена с дължина 300 метра.

Учените му предават свойства от древната култура от 5 до 10 век, но както винаги точни потвърждения или научно доказани факти няма. Може да е действало като погребално място или дори плоча, защото от другата страна са намерени гробове. Има и друга версия, че тези укрепления са служили за защита от нападения, защото има достатъчно сведения, като 2 метров ров и вертикално поставени камъни, точно както при бойните кули. 

Времето в езерото Байкал също е изключително странно. Местните рибари никога не знаят, дали ще ги връхлети ураган или нежен бриз. Вероятно това се дължи на особеното място на езерото – заобиколено от планини, Байкал е само по себе си една огромна долина.

Не всички са наясно обаче, че в Байкал се наблюдават миражи, точно като тези в пустинята. В хубав и слънчев ден, рибар или прост пътешественик може да види планина, кораб или дърво и да се насочи към тях, но да остане излъган. Защо в толкова модерен свят, никой не е правил опити да снима мираж, да видим какво ще излезе на камерата?

Ако ви интересува, кое може да е най-популярното от нещата около и във езерото, то може да се каже, че е нос Бурхан, защото може да се види във всяка галерия в интернет. Това което го прави известен и внушителен е скала с два върха от беломраморен материал, която е гъсто покрита с лишей. Наричана още Шаман-скала и се счита да е една от деветте светини на Азия. Най-любимата на всички легенди, би била тази за Чингис Хан и че на най-големият остров от езерото Байкал е бил роден там.


Офертата е прочетена: 4075 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Асенова крепост
Къща за гости "Дом Петкови"
Тайната на Котел
Къща " Равеста "
Хотел " Кълвачеви "
Къща за гости " Мая "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Хотел Комплекс "Воеводски"
Дом " Петкови "