ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


За виното и балкана

» Населено място: Мелник
» Община: Мелник
» Регион: Пирин
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

Всички сте чували за чудните лозя на Франция, как там виното зрее по-слънчеви баири и пасбища и изключително талантливи французи отпиват внимателно, дегустират и решават кое колко да струва или изобщо дали си заслужава да излиза от къщата. Но стига с тези лигавщини, време е да ви дадем урок по Българско лозарство или поне по неговата история и развитие.

Да започнем, вероятно с най-важната — Кордопуловата къща. Смята се, че това е най-старата винарна на балканите, която датира от 260 години или по-точно от 1754. Славата на къщата идва от нейните господари, които са били известна мелнишка фамилия и се смята, че са търгували по-цяла европа, дори Венеция. Къщата е отворена за посетители всеки ден, като може да опитате няколко вида вино и да ви се даде разяснение за него — как се отглежда, как е отлежало и прочее.

От Мелник, се пренасяме на около 20км от Русе, по самото поречие на р.Дунав, където се намира винарният комплекс „Седем поколения“. Въпросният комплекс, по-скоро е построен около забележителности и няколко гроздови насаждения. Там може да отседнете в приятна атмосфера, а когато не ви се стои на едно място с чаша вино, можете да разгледате средновековният град Червен, пещерата Орлова Чука, няколко природни комплекса и още интересни места. Целта на комплекса, по-скоро е като център, допълнен с винарна около голяма част забележителности.

Винарна Орбелия, разположена близо до град Петрич. Тази винарна е строена през 2013г., Което е пряка предпоставка в нея да бъде използвана изключително модерна техника, а самото вино да отлежава в няколко вида бъчви за по-добри вкусови постижения.

Както почти всяка винена изба, къща или комплекс и тук може да се насладите на винен тур (ако вече не сте пийнали достатъчно) като в този тур се предлага дегустация на няколко вида вина и естествено разходка из комплекса. Интересното тук е, че имате възможност да направите свое вино, чрез съчетание на няколко вида. Какво по-интересно от това?

Ще завършим нашата кратка обиколка с нещо, което е изключително подходящо за съвременното поколение — изба и СПА хотел. Разположен само на 15км от Пловдив, винарска изба TODOROFF е отлична комбинация от хотел, които отглежда сам виното си и естествено, предлага винени турове, но и много повече.

На фона на всичко казано до тук, има още доста места, където може да дегустирате вино и да разберете нещо повече за историята на винарната, вижте оферти за хотели с отстъпка. Така че, е добре да знаете, че ние също знаем как да правим вино и то на световно ниво.Офертата е прочетена: 4613 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Къща " Равеста "
Хотел " Кълвачеви "
Къща за гости " Мая "
Къща за гости "Дом Петкови"
Тайната на Котел
Хотел Комплекс "Воеводски"
Асенова крепост
Дом " Петкови "
ТОП 5 на СПА дестинациите в България