ENG English
Начало УсловияКонтакти
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

ГРАД / СЕЛО


Замъка " Хорлог "

» Населено място: Триград
» Община: Смолян
» Регион: Девин
» Телефон:
» Моб. телефон: 0877750787
» Сайт: www.horlog.bg

Замъка Хорлог е сгушен в полите на три заобикалящи го защитени местности, надпреварващи се по богатството на своето биоразнообразие. Разположен е в непосредствена близост до част от Стоте Национални туристически обекта на България /пещера „Дяволското гърло“;„Харамийска“ пещера и “Ягодинска“ пещера/.

Замъка Хорлог е напълно нов-завършен е през декември 2014г. Разполага с 4 апартамента и 5 стаи. Обзавеждането е в "ретро стил". Разполага и със собствен Ресторант с местни и национални ястия. Намира се непосредствено преди началото на китното родопско село-Триград, в местността „Хорлог“, от където всъщност идва и неговото име.

Местността „Хорлог“ , в която се намира пещера „Дяволското гърло“ е известна най вече с легендата за подземното царство, чията порта се крие някъде в пещера “Дяволското гърло“ и е най-прекия път до Ада. Именно от там Орфей се спуска до подземното царство на Хадес, за да спаси любимата си Евредика. Безброй екопътеки могат да Ви отведат до не по-малко чудати и странни места – Защитена местност "Чаирите", Резерват "Казаните" , Резерват " Шабаница" , Резерват "Кастраклий", Местност „Триград-Мурсалица“, Селище „Чамла“.

ЗАМЪКА ХОРЛОГ предлага на своите гости: приготвяне на родопски специалитети по предварителна заявка;  множество екопътеки с различно ниво на проходимост;  възможност за директно наблюдение на изключително рядката птица "скалолазка" едва на 500м.от Хотела;  възможност за наблюдение на характерни за региона животински представители директно от балкона на хотела /дива коза,сърна, а понякога дори и мечка/;  възможност за практикуване на йога в местността "Хорлог", за която се вярва,че е енергиен портал към неземни измерения; -ослепителни природни гледки;  атрактивни дестинации за любителите на пещерния туризъм; екстремни преживявания /лифта на „Тарзан“; разходка с лодка пред портите на Ада; офроуд разходки до местности „Дяволски поглед“, „Орлово Око“, “Чаирски езера“ и други; „Виа ферата“ /изкачване по стръмен каменен път/ до Харамийска пещера;  в непосредствена близост до музей на мечката и музей на рибата;  велосипеди под наем; - условия за лов и риболов; - конна езда;  вкусни родопски и други национални ястия; уютна атмосфера създадена от интересното архитектурно изпълнението на сградата с визия на замък и от пленителния вътрешен интериор.


Специални оферти и цени за настаняване


Офертата е прочетена: 8697 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
    Вид:
    Местоположение:     Населено място:Вип оферти
Асенова крепост
Хотел Комплекс "Воеводски"
Къща " Равеста "
Къща за гости "Дом Петкови"
Тайната на Котел
ТОП 5 на СПА дестинациите в България
Дом " Петкови "
Хотел " Кълвачеви "
Къща за гости " Мая "